Pirates de Catalunya condemna l’aplicació del 155

Els pirates condemnem i rebutgem l’aplicació de l’article 155. És un atac directe a l’autogovern de Catalunya, fruit de la ineptitud del govern del Partit Popular a l’hora de cercar solucions polítiques als anhels de major autonomia. Un govern mediocre amb ànima de buròcrata que, tot aplicant la llei de l’embut, exigeix a tothom el compliment de la llei que ell no compleix.

Malgrat que com a partit s’ha mantingut una postura neutra respecte a la independència de Catalunya, des de la nostra fundació l’any 2010 hem defensat el referèndum, i no podem obviar que les urnes del 27 de setembre del 2015 van donar un mandat democràtic a una majoria absoluta d’escons independentistes. Majoria formada amb la mateixa llei que va atorgar la majoria absoluta al Partit Popular a les eleccions del 20 de novembre de 2011. Aquest mandat s’ha vist refermat pels resultats del referèndum de l’1 d’octubre i, desgraciadament, per les horribles imatges que van acompanyar aquella jornada. Si votar sempre és legítim, fer-ho sota l’amenaça i els fets violents d’un Estat demofòbic, encara ho és més. La democràcia sempre guanya.

Entenem que hi havia moltes vies abans d’arribar a la unilateralitat, però totes han estat esgotades a tots els àmbits. No considerem que la Generalitat hagi tingut manca de voluntat pel diàleg i ens consta que no ha deixat d’intentar-ho pels canals establerts. Però davant d’un govern pilotat per un partit incendiari – que va encendre els ànims de molts catalans l’any 2006 amb una vergonyosa campanya catalanòfoba contra l’Estatut, aprovat en un referèndum pactat i amb garanties, impulsada únicament per treure rèdit electoral de l’enfrontament – arriba un punt on no es pot acceptar més el bloqueig.

Davant la imposició de la llei mitjançant un acord del Consell de Ministres, amb mesures definides ad hoc i basant-se en un ambigu article 155, del qual molts juristes constitucionalistes estan posant en dubte que el seu abast permeti dissoldre un Govern i un Parlament nascuts de la voluntat popular a les urnes, els pirates no reconeixem l’autoritat del Partit Popular sobre el govern, les forces de seguretat ni els mitjans de comunicació públics catalans. El que ha decidit el poble no es revoca als despatxos.

Perquè aquest cop d’estat legalista no ho és només cap als catalans. És un autocop d’estat per a justificar la repressió contra tots els espanyols, independentment de la causa. I ens preocupa que pugui despertar un efecte d’imitació en altres líders europeus. Perquè ara Europa ha deixat a en Mariano Rajoy i la seva cohort totalitària a l’alçada del president turc Erdogan, però les tècniques de censura a la xarxa que hem observat aquestes setmanes són l’avantsala del que la Unió Europea vol impulsar legalment dins de la seva inútil lluita pel copyright. No estem davant d’un fet esporàdic, sinó d’un dels primers símptomes d’una malaltia que està engolint Europa: el feixisme i el populisme s’estan enfortint arreu. A Espanya simplement havien arribat abans al poder.

Instem a tothom, sigui quin sigui el seu posicionalment envers la independència de Catalunya, a organitzar-se en els Comitès de Defensa de la República, a mobilitzar-se pacíficament, a rebutjar públicament l’aplicació del 155 i exigir responsabilitats al govern del Partit Popular per la seva incompetència, la seva hipocresia, les seves mentides i la ferida que han obert en les societats catalana i espanyola per pur electoralisme. La ciutadania no és carn de canó perquè uns polítics arribin al poder. Els nostres drets no són una arma llancívola per castigar l’autogovern i, si convé, suspendre’l.

La ciutadania aturarà el 155, aturarà la vergonya.

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)