Pirates de Catalunya condemna les càrregues policials a Girona i Terrassa i exigeix la destitució del conseller Buch i la dimissió del govern en bloc

Aquest passat dijous 6 s’han produït unes càrregues policials per part d’un grup d’antidisturbis dels Mossos que han deixat diverses ferides, incloent una noia menor d’edat que ha rebut un cop de porra al cap i la diputada Maria Sirvent que, auxiliant la noia, ha rebut l’impacte d’una bala d’escuma a la mà. Aquests fets han succeït en la manifestació antifeixista convocada en resposta a la manifestació del partit nacionalpopulista i filofranquista Vox a Terrassa. A Girona s’han hagut d’auxiliar 40 persones ferides.

Des de Pirates de Catalunya considerem que aquestes càrregues a Girona i  Terrassa són un abús de poder i violència policials, en tant que no  s’havia produït cap incident que pogués justificar-les. Davant de les evidències que assenyalen que el conseller Buch fa setmanes que està ordenant que els Mossos actuïn contra manifestants per tal de dissuadir  les manifestacions públiques i la mobilització social, des de la nostra  organització reclamem la immediata destitució del conseller i la dimissió del govern en ple.

Un govern que diu ser efectiu però que només té gestos simbòlics vers el mandat de l’1 d’octubre i la seva efectivitat només es manifesta en manca de resposta a les reivindicacions socials i en voler ser aturador de la lluita antifeixista.

Els Mossos han provocat massa ferits els últims anys amb unes directrius excessivament agressives, incloent-hi diferents persones que han perdut un ull o la vida. A més, una part del cos s’ha manifestat obertament a favor de Vox a xarxes socials, els anomenats Unió de Mossos per la Constitució (UMC).  Per això exigim que es depurin els comandaments policials i es  garanteixen que aquests responen als interessos de la població de  Catalunya, amb independència de la seva ideologia o anhel nacional, i la dissolució de la BRIMO i l’ARRO.

Perquè no podem permetre que el cos de seguretat estigui dirigit per ferir a qui protesta legitimament contra la intolerància i la xenofòbia d’un partit com Vox.

Perquè al feixisme no se’l discuteix, se’l destrueix.

Pirates de Catalunya

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)