Pirates de Catalunya contra el nou cànon digital

El govern espanyol ha anunciat la seva intenció d’implementar de nou el cànon per còpia privada a tots aquells dispositius que tenen “capacitat per emmagatzemar o realitzar còpies d’obres protegides”. És a dir, que dispositius com telèfons mòbils, tauletes, llapis de memòria, discs externs, etc. tots estaran gravats. Un gravamen que, encara que el govern s’ha esforçat a aclarir que no cobrarà a persones que facin servir aquests dispositius de forma professional, afectarà la ciutadania, que veurà com el preu dels dispositius que fan servir augmenta per permetre que s’enriqueixin les elits culturals d’aquest país, esclaves i a la vegada còmplices d’aquesta situació.

Pirates de Catalunya sempre s’ha mostrat molt en contra d’aquest tipus de compensacions arbitràries. Estem a favor del dret dels autors a poder viure de les seves obres, així com del dret a l’existència d’aquests drets, però estem radicalment en contra de mesures que, en nom de la protecció dels autors i dels seus interessos, serveixen només per engreixar les arques d’una societat de gestió de drets i perpetuar un model que només afavoreix els de sempre. Un cas d’impost revolucionari de manual.

Davant d’aquesta acció unilateral per part del govern espanyol, reclamem als partits polítics de l’arc parlamentari que mostrin el seu rebuig a aquesta mesura, entenent que en cas contrari es trobaran donant suport tàcit a aquesta. D’altra banda, animem a la ciutadania a fer còpies privades i difondre-les allà on vulgui: si ja ens cobren indiscriminadament per quelcom que no hem fet, està més que justificat compartir cultura.

Pirates de Catalunya

LA SGAE: SOMOS LA NUEVA IGLESIA per Paco Rives Manresa

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)