Pirates de Catalunya demana el cessament de Miquel Sàmper i portarà a votació a la CUP+UNCPG que s’aixequi de la taula fins al compromís d’ERC i Junts per dissoldre la BRIMO i la retirada d’acusacions entre d’altres

Des de Pirates de Catalunya volem donar tot el suport a les persones represaliades i ferides aquesta setmana per les manifestacions en suport a l’alliberament de Pablo Hasel, injustament empresonat des de dimarts. Les imatges que hem viscut aquesta setmana, i especialment les càrregues indiscriminades i buscant el màxim d’agressió ahir a Gràcia, i la utilització de bales de goma, prohibides a Catalunya, son exemple que el cos de Mossos d’Esquadra és ja totalment ingovernable.

A més, se sumen unes declaracions infames de l’actual conseller d’interior al programa FAQS on insultava els manifestants, titllant a la seva gran majoria de persones que ni coneixen al Pablo Hasel, i justificant les imatges viscudes en diversos indrets del país, i la reunió d’urgència amb sindicats que han amenaçat de fer el cos ingovernable si no compleixen les seves reivindicacions.

És per tot això que Pirates de Catalunya demana el cessament de Miquel Sàmper al president en funcions Pere Aragonès i a la candidata del seu partit, Laura Borràs. Entenem que són també els responsables últims de tota aquesta situació, i que si no actuen, seran corresponsables de totes les ferides i ulls rebentats d’aquesta setmana d’infàmia policial.

També demanem a la militància de les organitzacions que conformem la CUP+UNCGP que la candidatura s’aixequi de la taula fins que ERC i Junts signin una sèrie de compromisos, que nosaltres apostem perquè siguin:

  1. La suspensió del cos dels Mossos dels agents que han disparat bales de FOAM contra les manifestants sense complir els protocols, i investigació independent dels successos viscuts, la depuració de tots els càrrecs que han permès aquesta mala praxi, així com la publicació en obert de tots els protocols d’ordre públic vigents, durant els primers 30 dies de Govern.
  2. La dissolució de la BRIMO, i l’apartament de les funcions públiques de tots els seus integrants i els comandaments fins a una investigació independent dels casos de repressió, abús de poder, tortures, mutilacions i racisme, durant els primers 30 dies de Govern.
  3. La modificació de les funcions de l’ARRO, prohibint la seva participació en manifestacions, desnonaments, batudes racistes i altres casos de repressió, també durant els 30 primers dies de Govern. A més d’apartar de les seves funcions públiques als integrants involucrats en casos de repressió, abús de poder, tortures, mutilacions i racisme fins a una investigació independent.
  4. Prohibició de la utilització de qualsevol arma antiavalots amb projectils, com les bales de FOAM, així com les armes d’electroxoc i porres extensibles al primer ple de la legislatura.
  5. Revisió i publicació en obert dels protocols d’actuació en ordre públic i una revisió de la formació dels Mossos d’Esquadra, amb supervisió d’organismes independents.
  6. La retirada immediata de les acusacions particulars contra tots els manifestants d’aquesta setmana, així com de la resta de casos repressius dels darrers anys, hi hagi o no Mossos implicats, sigui per mobilitzacions independentistes, especialment les manifestacions post-sentència, socials o pel dret a l’habitatge.
  7. Depuració de tots els càrrecs que han participat d’investigacions, persecucions polítiques i amenaces contra moviments socials, en defensa de l’habitatge i polítics a Catalunya.

Aquestes línies vermelles, que entenem que són de mínims per qualsevol Govern que es vulgui dir democràtic, serà presentat per Pirates de Catalunya a les Assemblees Obertes de la CUP+UNCPG, que es realitzaran aquesta setmana, i com a proposta per aprovar per part dels òrgans decisoris de la candidatura abans d’acabar la setmana.

Imatge de Marti Albesa a La Directa (sota llicència Creative Commons)

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)