Pirates de Catalunya es presentarà a les eleccions al Congrés i al Senat del 28 d’Abril

Pirates de Catalunya mitjançant una votació en línia de la seva Assemblea General, iniciada el passat 18 de febrer, ha decidit presentar-se a les eleccions al Congrés i al Senat del pròxim 28 d’abril.

La militància del partit ha escollit presentar candidatura a les dues cambres, descartant retirar-se a una o a totes dues cambres, així com presentar-se fent-ho en una llista unitària amb totes aquelles formacions polítiques defensores del mandat del primer d’octubre, opció que, malgrat que no ha assolit el llindar, ha obtingut el nombre més gran de vots positius.

Tal com marquen els estatuts de la formació política, les decisions electorals requereixen majories reforçades de dos terços. Les opcions alternatives a concórrer en solitari no han obtingut les majories necessàries per ser ratificades i, per tant, la decisió definitiva és mantenir l’opció per defecte de Pirates, és a dir, presentar candidatures tant per al Congrés com al Senat espanyol.

Pirates de Catalunya es presenta a aquests comicis amb la voluntat de portar el mandat de l’u d’octubre a les institucions espanyoles i poder exercir de minoria de bloqueig per a qualsevol acció parlamentària que no vagi en aquesta direcció, així com en la defensa dels drets humans, transparència i drets i llibertats. Des del partit destaquen que cal apostar per la implementació efectiva de la República catalana des de totes les institucions possibles. En aquesta línia, tal com ja va anunciar, seran presents a les eleccions europees del pròxim 26 de maig.

En paraules del Coordinador General de Pirates de Catalunya, Enric Pineda, “es tracta d’un repte important: la barrera psicològica d’aconseguir els avals necessaris per presentar candidatura jugarà en contra nostra, però confiem en la ciutadania catalana que vulgui una candidatura que defensi sense embuts el mandat del primer d’octubre a Madrid i que ens ajudi a aconseguir les més de 6.500 signatures d’arreu del territori que necessitem.” D’aquesta manera, la formació política planteja una estratègia de recollida de signatures al carrer, en diverses localitats catalanes.

Així mateix, Pirates de Catalunya ha iniciat aquesta mateixa nit el procés de primàries per definir els caps de llista de les quatre circumscripcions catalanes, així com els candidats a senadors.

9 respostes a “Pirates de Catalunya es presentarà a les eleccions al Congrés i al Senat del 28 d’Abril”

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)