Pirates de Catalunya i la Confederación Pirata critiquen la designació del Jutge Abril Campoy per a la investigació del President Mas

El nomenament del Jutge Joan Manuel Abril Campoy per investigar al president en funcions de la Generalitat Artur Mas és com a mínim “poc elegant”, segons Pirates de Catalunya i la Confederación Pirata. Aquest jutge, nomenat pel Ministre de Justícia Rafael Catalá es, a la vegada, President des del 10 de desembre de 2014 del Tribunal Suprem d’Andorra, país estranger amb sensibles conflictes econòmics amb la qüestió Convergència – Pujol i altres investigacions.

El nomenament d’aquest magistrat com a President del Tribunal Suprem d’Andorra es porta a terme per iniciativa personal de Carlos Lesmes, president del Consejo General del Poder Judicial (CGPJ) a proposta del Partit Popular. La seva desiggnació va provocar una serios controvèrsia per la seva vinculació a aquest partit, el qual finalitza la gestió amb un conveni amb Andorra del CGPJ, firmat el 22 de juny de 2015, que els dóna substanciosos avantatges econòmics i fiscals als magistrats espanyols.

Pirates de Catalunya i la Confederación Pirata també volen evidenciar que el mateix Carlos Lesmes va forçar la sortida del CJPG d ela Consellera Mercè Pigem. Aquesta havia apostat per la transparència absoluta del Poder Judicial i els seus membres, i s’havia enfrontat a molts vicis adquirits, com per exemple la regàlia de cobrar per part d’alts magistrats per formar a opositors (cantar) en diner “b”, amb el coneixement del Ministeri i amb els ulls grossos d’Hisenda.

Pirates de Catalunya i la Confederación Pirata aboguen per la transparència i l’honestedat del Poder Judicial, el sou del qual prové majoritàriament d’una societat catalana que no entén les situacions explicades anteriorment. Ambdues formacions aposten per demanar a aquest Poder que l’equitat i la Justícia vagin per sobre del Dret.

De la mateixa manera, es refermen en la posició de condemnar la decisió d’investigar a un president en funcions de la Generalitat per posar unes urnes al carrer. La decisió de posar a disposició de la ciutadania un mitjà per a la seva expressió no pot ser mai motiu d’investigació, havent activitats i regàlies molt més freqüents i més mereixedores d’investigació a dins de l’estament judicial.

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)