Valoració de Pirates de Catalunya de la jornada del 1-O

Avui Catalunya ha reblat amb una actuació democràtica de bandera un procés que ens ha conduït cap al referèndum d’autodeterminació de Catalunya. El poble ha decidit prendre les regnes del seu destí, ha acudit de forma pacífica i festiva als seus col·legis electorals i ha fet ús d’un dels seus drets més fonamentals, el dret a vot, que mai s’hauria d’impedir. Han estat dies d’amenaces, de continus atacs a les llibertats individuals com la llibertat d’expressió, la llibertat de reunió o la neutralitat a Internet. atacs que el poble de Catalunya ha sabut superar per arribar a la jornada d’avui.

El govern demofòbic espanyol ha tornat a mostrar la cara més repressiva, deixant més de 844 ferits durant el dia per culpa d’actuacions desproporcionades dels seus cossos i forces de seguretat. Condemnem l’ús abusiu de la força, a la vegada que ens mostrem solidaris amb els ferits, les seves famílies i amics. NI les porres, ni les portes al camp, podran fer front a una societat conscient dels seus drets.

Que ningú s’enganyi: avui hi ha hagut un referèndum, que entenem com vinculant de totes totes. Veure la jornada d’avui com una mobilització o com un atac a la democràcia és irresponsable. I des de Pirates acceptem el resultat i reclamem al Govern de la Generalitat que sigui conseqüent amb l’expressió de la voluntat popular.

A partir d’ara és el moment de treballar. En primer lloc, Pirates de Catalunya dóna suport a la Vaga General del proper dia 3. Cal que les catalanes i catalans sortim al carrer de nou, ens mobilitzem i treballem. Pirates seguirà treballant en favor dels Drets Humans, el seu ideari i la democràcia directa, i es posa a disposició de la societat catalana per seguir treballant en aquesta direcció i en favor del poble de Catalunya.

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)