Es constitueix la sectorial de Pirates de Catalunya, “Pirates Postindustrials”

Segons petició arribada a la Coordinadora Administrativa de Pirates de Catalunya amb data 10 de març de 2016 per constituir la sectorial de Pirates Postindustrials, i transcorregut un temps prudencial perquè aquesta Coordinadora es manifestés a favor o en contra, us anunciem que per 6 de 7 vots a favor, queda aprovada la sectorial de Pirates postindustrials i l’ús dels canals del partit per donar a conèixer aquesta sectorial.

S’ha creat un corrent de debat que intentarà abordar moltes qüestions actuals i futures que tenen un espai significatiu dins de l’esperit i ideari pirata, i que actualment no hi troben el seu lloc.

En primer lloc aquest corrent abordarà la desaparició del treball per automatització, tant en una dimensió d’anàlisi d’un fenomen inevitable com a un objectiu en ell mateix. Relacionat amb aquest punt, la discussió d’una Renda bàsica universal, entre altres sistemes de redistribució, com a mecanisme de transició.

Tindrà un enfoc important en els comuns (o procomú), en el sentit essencial de béns globals que beneficien a tothom, solucions globals, definitives a problemes existents. La ciència com a comú, el programari lliure, Internet, el P2P, bitcoin i el blockchain, discutint especialment el paper i els mecanismes de la ciència, de la seva transparència i accessibilitat i del seu impacte en el pensament racional.

Posarà en el centre del discurs l’empoderament de l’individu, a través de l’ús de les eines perquè pugui dependre d’ell mateix i ser responsable del seu destí. DIY, alfabetització digital i coneixement mínim de ciències cognitives per a entendre els propis límits.

Debatrà seriosament la idea de la intervenció humana sobre l’entorn i la natura, reconeixent, la seva responsabilitat en el canvi climàtic, i la seva capacitat per a alterar el clima en un sentit contrari. Transhumanisme, enginyeria genètica, exploració espacial.

Recordem que els posicionaments de les sectorials no són posicionaments oficials del partit. Les sectorials són una eina per treballar una tendència, concepte o objectiu des d’un punt de vista pirata i sempre respectant l’ideari que compartim

El coordinador de Pirates Postindustrials serà Carles F. Julià. Desitgem que aquest camí que s’ha emprès sigui fructífer i beneficiós per Pirates de Catalunya. Tot seguit teniu uns enllaços per si voleu més informació:

Una resposta a “Es constitueix la sectorial de Pirates de Catalunya, “Pirates Postindustrials””

  1. Aitzgorri on

    Muy bien por la sectorial y más por su enfoque y objeto: esto sí que es plantearse los problemas actuales y de inmediato futuro de verdad y en lo autenticamente clave. Muchas felicitaciones, muchas gracias y muchas felicidades para un magnifico proyecto.
    Salud y libertad

    Respon

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)