Pirates de Catalunya contra l’ús partidista del #15M

El passat dia 30 de setembre es va posar en contacte amb nosaltres el president del Partido del Movimiento Ciudadano 15 de Mayo (15-M), demanant-nos ajuda per als avals i oferint-nos organitzar la seva candidatura a Catalunya, tot assegurant que el 15-M “es un cañón electoral“.

Pirates de Catalunya ha rebutjat la seva proposta perquè és un despropòsit aprofitar-se així d’un moviment com el 15-M. A més, es tracta d’un partit polític reciclat, conegut prèviament com Partido de los Autónomos de España. Abans de trobar aquest text ja ens va resultar sospitós que el partit estigués registrat amb data de 2007, raó per la qual vam decidir investigar una mica, fins que vam descobrir l’esmentat article, a més d’altres que han corroborat la troballa.

Estem en contra de la utilització partidista del 15-M per a arreplegar vots. Nosaltres no som “un partit 15-M”, malgrat compartir objectius (com la democràcia directa i la transparència) i que molts dels pirates han estat a les assemblees, a les manifestacions i als grups que van donar origen al moviment, des de gener, a títol personal i sense fer publicitat de la seva afiliació.

Nosaltres som un partit de tothom, obert a totes les persones, sempre que respectin els Drets Humans i la democràcia directa, així com els resultats que se’n deriven. Cerquem canviar la societat i donar veu als ciutadans, que veuen com es prenen decisions que afecten les seves vides, sense ser escoltats, tot i manifestar-se de manera pacífica.

Pirates de Catalunya no fa ús del nom 15-M. Som gent que volem canviar les coses i creiem en la llibertat personal de cadascú per informar-se i votar a qui cregui més adient.

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)