Pirates de Catalunya dóna recolzament a les vagues en defensa de l’educació pública

vaga_educacio

A Pirates de Catalunya estem compromesos amb la defensa d’un sistema educatiu públic, inclusiu, laic i participatiu. Volem, per tant, que la Generalitat aturi l’empitjorament de les condicions de treball del professorat i altres professionals de l’educació, reverteixi decididament les retallades educatives i és comprometi seriosament amb la qualitat de l’educació a Catalunya.

La Generalitat de Catalunya, governada pel Partit Demòcrata i Esquerra Republicana, ha presentat uns pressupostos que treballen en tot el contrari. Augmenten la desigualtat i potencien l’educació concertada i privada, lesionen els drets dels docents i altres treballadors de l’educació catalana. Així mateix, no plantegen una millora en el nostre sistema educatiu, a banda de consolidar les retallades realitzades per Convergència en anys anteriors.

Per tot això, Pirates de Catalunya ha decidit, en Coordinadora General, sumar-se a les vagues del 18 de gener i 9 de febrer de 2017, convocades per diferents sindicats. Entenem que totes les reivindicacions dels sindicats són, a dia d’avui, no només raonables, si no necessàries i obligatòries per millorar el nostre sistema educatiu.

Volem aprofundir en les següents reivindicacions pels pressupostos de 2017:

  • És necessari revertir les retallades realitzades pels governs anteriors i tornar a posar l’educació en el centre de les inversions i propostes del Govern.
  • És necessari substituir al 100% el personal de baixa o jubilat. Cal reduir la taxa d’interinitat i no s’ha de tancar cap aula d’ensenyament públic.
  • És necessari garantir l’educació gratuïta des dels 3 anys a tots els infants de Catalunya.
  • És necessari fomentar la inclusió i eliminar la segregació escolar, apostant per destinar els recursos públics a l’educació 100% pública.

Per tot això, Pirates de Catalunya i la seva sectorial educativa, s’ofereixen a participar en els debats amb totes les organitzacions amb qui compartim aquesta visió i donar suport tècnic i logístic a les diferents propostes que en sorgeixin per tal de:

  • Difondre i participar en les diferents mobilitzacions com les vagues i manifestacions del 28 de Gener i 9 de Febrer de 2017, així com altres accions reivindicatives.
  • Influenciar sobre l’opinió pública per aconseguir els objectius del moviment i incrementar les adhesions també en espais no pròpiament educatius.
  • Facilitar espais de reflexió i consens per tal de fomentar la confiança entre les organitzacions amb treball horitzontal i comú.

Convoquem a la ciutadania, amb especial participació de la comunitat educativa (famílies, docents, personal no docent, sindicats i administració), per plantejar el futur nou model educatiu de Catalunya.

Docents, estudiants, famílies… fem vaga! L’educació pública ens necessita!

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)