Tots i totes fem el programa electoral pirata

Aquí teniu el primer esborrany del programa electoral de Pirates de Catalunya. Al programa incloem tot allò referent a l’ideari pirata aplicable al marc legal català. Amb aquest ideari volem construïr una democràcia saludable. Per això, assumptes com garantir la privacitat de les persones, la participació ciutadana i l’accés a cultura, el coneixement i l’informació són intocables.

Així mateix, volem erradicar la corrupció i els abusos de poder (públics o privats) mitjançant mesures com la transparència total a l’administració, o la simplificació dels tràmits per a defensar a les persones de les estafes i abusos dels proveïdors de serveis.

Ens comprometem a lluitar i defensar tots els punts del programa sense fissures.

Per a tots els altres assumptes, com ja sabeu, emprarem la Democràcia Directa, que consisteix en què els afiliats puguin participar en primera persona a través de votació en les decisions que hagi de prendre el partit, tant a nivell intern com al Parlament.

No caldrà donar, cada 4 anys, un xec en blanc als partits tradicionals per que decideixin pels ciutadans sense preguntar. Ja ens han decebut prou cops amb promeses buides: mai més! Abans de dilluns obrirem el sistema de participació ciutadana, us recomanem que us hi aneu afiliant ja per a poder gaudir-lo des del primer moment.

Allà podreu proposar nous punts/esmenes al programa electoral, així com qualsevol tema que no s’inclogui en aquests pilars de l’ideari pirata. Recordeu que sempre podreu fer noves propostes, no només en temporada electoral.

Els representants de PIRATA.CAT faran el que els afiliats diguin, i afiliar-se és i serà sempre gratuït, així doncs, si teniu alguna proposta al cap, aviseu a les vostres amistats i comenceu a decidir! és el vostre dret! El programa electoral de Pirates de Catalunya és quelcom viu, que fem entre tots, esmenem-lo i ampliem-lo, així podrà arribar a ser tot allò que volem!

Ajudeu-nos a fer realitat aquest projecte obert: de tots i totes. No calen líders ni messies: si no hi ha rei, no ens poden fer escac i mat. El que cal és que s’escolti a les persones, i que per fi els vots serveixin per alguna cosa més que per a repartir cadires al Parlament!

Ara tenim la oportunitat d’actualitzar un sistema que ja no funciona. A què esperem?

Mou fitxa! Participa!

11 respostes a “Tots i totes fem el programa electoral pirata”

 1. albert benseny poch on

  Felicitats!!!

  Celebro que tracteu radicalment els conceptes de participació directa, democràcia, llibertat, comunicació, etc

  Personalment penso que caldria concretar o vincular una mica, el programa de PIRATAS al cas específic del país. Catalunya porta més de 5 segles sota domini castellà, des de l’ensarronada del mal dit Compromís de Casp i l’accés a la monarquia catalana per part dels Trastàmara -castellans-, sumant l’espoli econòmic que perjudica a tota la ciutadania que resideix al País, així com el genocidi cultural i la manipulació de la nostra història per part de l’espanya castellana. Bé, és la meva opinió, per no caure en el típic discurs globalitzador però permisiu amb la nostra aniquilació!

  ENDAVANT!!!! cada cop teniu més seguidors!!!!

  Respon

Deixa'ns un comentari

 • (no el publicarem)