Comunicat sobre la sentència als vaguistes del 8N

Fotografia de Lorena Sopena

No és el primer cop que a Pirates de Catalunya ens veiem en la necessitat de condemnar la politització de la justícia que hem sofert en primer persona per exercir el dret de rebre i difondre informació, la llibertat d’expressió  i, fins i tot, el dret de vot.

Avui els membres d’European Pirates, del qual forma part Pirates de Catalunya, hem de tornar a defensar dos drets que tota democràcia hauria de tenir com a prioritaris: el de manifestació i el de vaga, que la justícia avui vol buidar de contingut. Ho fem un cop més ja que, per el simple fet d’exercir-los, s’ha condemnat el nostre company Francisco Garrobo a tres anys i mig de presó, i a l’activista Moisès Fernández a un any. El Tribunal estableix, sense cap prova, que van  exercir una suposada violència, quan els mateixos Mossos van declarar que van decidir no actuar pel caràcter pacífic de la manifestació i la manca de qualsevol indici de violència o “alteració de la pau pública”.

A més, el tribunal es recolza en la sentència del Tribunal Suprem 459/2019 que, sota la presidència de Manuel Marchena, va ampliar de forma exagerada el concepte de “violència”, arribant a crear-ne un nou tipus, la “violència compulsiva”, per garantir la condemna de les preses polítiques de l’1 d’octubre. Ara, aquest mateix concepte, es fa servir per condemnar abusivament dues persones més.

Els pirates aixequem la veu davant d’aquesta injusta condemna que vol retallar els nostres drets de manifestació i de vaga. S’està condemnant injustament a una persona que va mediar entre manifestants i forces de seguretat, tot dient que el piquet no havia estat comunicat, quan és un dret de les vagues generals. S’està considerant responsable d’actes suposadament “violents” d’un piquet, tot i que no prou per justificar una intervenció dels antiavalots, a una persona pel simple fet d’oferir-se com a mediador entre manifestants i forces de seguretat, a petició d’aquestes últimes. I tot això, reconeixent que no hi ha constància de la seva participació ni en la convocatòria ni en l’organització d’aquella mobilització.

L’ampliació del concepte de violència per criminalitzar tota protesta política és una vulneració flagrant dels principis més bàsics de la democràcia. Des de Pirates de Catalunya seguirem fent tot el que estigui a les nostres mans per defensar la democràcia i els drets i llibertats de la ciutadania.

Pirates de Catalunya

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)