Què és PIRATA.CAT? (2)

Pirates de Catalunya (PIRATA.CAT) és un partit molt jove (registrat com a tal en octubre de 2010) que segueix la ideologia del moviment Pirata, tal i com recull el Partit Pirata Internacional, del que formem part en qualitat d’observadors.

El moviment Pirata va néixer amb la fundació del Partit Pirata Suec el gener del 2006. El que, en un primer moment, era una protesta contra les primeres mesures de censura i prohibicions a la xarxa, aviat va quallar com a ideologia més extensa, on destaca la defensa, entre altres, de:

  • els drets civils,
  • la democràcia directa
  • l’administració transparent.

Pirates de Catalunya, que encara no té un any de vida, ja s’ha presentat a les Eleccions al Parlament de Catalunya i, ara, a les Municipals. En aquestes darreres eleccions, hem presentat llistes pròpies en cinc municipis; en altres quatre, hem participat en llistes conjuntes. Podeu consultar aquí el programa Pirata per a les Eleccions Locals.

Amb uns recursos realment espartans, però amb molta imaginació i amb el treball directe dels afiliats i simpatitzants, hem pogut créixer en aquests pocs mesos fins al punt de passar d’un 0’21% dels vots (Autonòmiques) a fins al voltant de 1%, hem aconseguit una regidora pirata a Sant Fruitós (Manoli Martín, en la llista Imagina’t Sant Fruitós) i un regidor de torn a Santa Coloma de Gramenet (Aleix Madrid, en la llista Gent de Gramenet).

A Pirates de Catalunya, la participació activa dels afiliats és un factor clau, sense el qual les nostres propostes no tindrien sentit. Aquesta participació es duu a terme en les reunions a la seu del partit (C. Riereta, 5, Barcelona; consulteu el calendari de reunions), però també amb l’ús de diverses eines digitals; així, podeu trobar-nos a:

Però, si de debò us interessa participar en aquest projecte, trobareu que les eines d’edició col·laborativa (Commons, piratenpad.de) us ajuden a expressar la vostra creativitat i a multiplicar-la a través del treball en grup. I de segur que trobareu molt interessant el nostre Sistema de participació ciutadana, en què  els mateixos principis de democràcia directa que defensem són utilitzats i aplicats per prendre les decisions que ens fan avançar.

Us hi esperem!

16 respostes a “Què és PIRATA.CAT? (2)”

Deixa'ns un comentari

  • (no el publicarem)